Clubhistorie

Op een zondagmorgen eind november 1981  beslisten 5 moedige fietsers een wielertoeristenclub op te richten.

Als kledij hadden we een oranjezwarte outfit met als sponsor Ruimdienst Carlos De Bree. Het clublokaal was Gasthof Cupido in de Westeindestraat.

In 1987 moesten we op bestuurlijk vlak enkele wijzigingen doorvoeren, aangezien zowel onze voorzitter als onze ondervoorzitter het voor bekeken hielden.

In 1989 hield onze sponsor Carlos De Bree het na zeven jaar voor bekeken en moesten we uitkijken voor een nieuwe. Deze vonden we bij de firma Luc Savat als hoofdsponsor en Vyncke Sport als cosponsor.

1995 werd een bewogen jaar voor WTC Maldegem. Onze lokaalhouder zou het in de loop van ’95 voor bekeken houden. Hij ging namelijk in mei op pensioen en zou zijn café sluiten. Daarom moesten we uitkijken naar een andere locatie. Vanaf dat jaar waren we gelogeerd in de cafetaria van het zwembad. Ook een nieuwe outfit viel ons te beurt.

In1997 sprongen we mee op de VTT-kar: onze “Poldertocht” was geboren.

Eind 2001 verhuisden we noodgedwongen naar café Canada als clublokaal omdat ons toenmalig clublokaal grondig werd veranderd. Ondertussen deed Schilderwerken Paul De Coninck en Fietsenzaak  Marc De Vogelaere ook een duit in het zakje als sponsor.

Eind 2002 namen we terug onze intrek in de Cafetaria van het zwembad.

Vanaf 2005 is ook WTC Maldegem te bewonderen op internet.

2010 starten we met een nieuwe uitrusting en met enkele sponsors bij, met autohandel Luc Savat nv, fietsen Marc en Anja De Vogelaere en schilder-, behang- en decoratiewerken Paul De Coninck waar we reeds enkele jaren mee in zee gingen kwamen er met Cittel.be computercenter en Vanlatum Domotics bvba EIB domotica en homecinema specialist twee nieuwe sponsors bij.

Het volgend jaar moesten we terug op zoek naar een nieuw lokaal en ons oog viel op de cafetaria van de gloednieuwe sporthal Meos.

In 2015 moesten we noodgedwongen op zoek naar enkele nieuwe sponsors, autohandel Luc Savat en schilderwerken Paul De Coninck bleven ons trouw en brood en banket Baert, fietsen handel Domi Bike,broodjes zaak La Maison Du Pain, gasthof Ste Marie en brandstoffen De Baere prijken de volgende vijf jaar op onze kledij.

Door het afhaken van een tweetal sponsors in 2020 moesten wij op zoek naar nieuwe sponsors voor onze nieuwe kledij. Met de uitbaters van ons lokaal sporthal Meos en Renohomes een bedrijf van algemene renovatie en dakwerken op onze truien en cleaning en recycling bedrijf De Bree op onze broeken kunnen wij de volgende vijf jaar te bewonderen zijn.

Tot op heden richt WTC Maldegem al verschillende jaren tal van fietstochten in. Het huidige aanbod vindt U terug onder de rubriek evenementen/inrichtingen.